Przekąski i dodatki: Fajitas el Popo

Mariusz Siwko
30.10.2015

Składniki:

  • polędwica wołowa pokrojona w paski
  • piersi kurczaka pokrojone w paski
  • kolorowa papryka pokrojona w paski
  • cebula pokrojona w piórka
  • olej

marynata:

  • ½ szklanki oleju
  • 6-8 łyżek sosu sojowego
  • 2 łyżki plasterków marynowanej papryki jalapeno
  • 3 ząbki czosnku pokrojone w plastry cienkie
  • 2 łyżki posiekanej naci kolendry
  • cytryna
  • pieprz

Przyrządzenie:

Składniki marynaty wymieszać z polędwicą wołową pokrojoną w paski i z paskami piersi kurczaka.
Rozgrzać dużą patelnię i wrzucić na nią zamarynowane mięso, lekko zrumienić z obu stron.
Dodać warzywa i smażyć, często obracając, na bardzo dużym ogniu.

Podawać:

Z pszennymi tortillami, salsą, guacamole, marynowaną cebulą i kwaśną śmietaną.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie