Przekąski i dodatki: Chiński omlet

Piotr Kowalczyk
30.10.2015

Składniki:

  • 1 łyżka sosou sojowego
  • 4 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 1 łyżka czerwonej pasty curry
  • 250 g mięsa mielonego
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka cukru
  • 6 jajek
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • olej

Przyrządzenie:

Na woku rozgrzać olej, wrzucić czosnek, posiekaną cebulę, pastę curry, ciemny sos sojowy i mięso.
Smażyć razem około 10 minut, dodać pomidory obrane ze skórki, cukier i wszystko wymieszać.
Połączyć roztrzepane jajka, mąkę i sos sojowy.
Z tak przygotowanej mieszanki na patelni usmażyć omlet.
Na omlet nałożyć farsz, a następnie złożyć go na pół.

Podawać:

Na ciepło.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie