Przekąski i dodatki: Burrito z jalapeno

Maciej Piwowski
30.10.2015

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ średniej cebuli, pokrojonej w kostkę
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 1 papryczka jalapeno pokrojona w drobną kostkę
  • 2 szklanki gotowanej, posiekanej wieprzowiny
  • 1 puszka białej fasolki
  • 4 plastry tortilli

Przyrządzenie:

Na patelni rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Wrzucić czosnek, papryczkę i smażyć aż zmiękną, tj. przez około 3 minuty.
Zwiększyć ogień, dodać rozdrobnione mięso wieprzowe i smażyć przez kolejne 3 minuty.
Wrzucić odcedzoną fasolkę, zamieszać i smażyć przez jeszcze jedną minutę.
Na podgrzane plastry tortilli nałożyć nadzienie i zwinąć burrito.

Podawać:

Gorące.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie