Pizza: Pizza z indykiem

Remigisz Szulc
30.10.2015

Składniki:

Na spód:

  • 700 g mielonej piersi indyczej
  • 2 jajka
  • czosnek
  • cebula
  • bazylia
  • oregano
  • sól
  • pieprz

Sos:

  • koncentrat pomidorowy
  • oliwa
  • ocet winny
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • oregano
  • czosnek

Na wierzch:

  • 300 g pieczarek
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • cebula
  • oliwki
  • starty ser żółty

Przyrządzenie:

Mięso wyrobić jak na kotlety mielone, bez bułki.
Przyrządzić sos: podsmażyć koncentrat na oliwie z dodatkiem octu i przypraw.
Pieczarki poddusić z papryką i cebulą.
Mięso rozsmarować na blasze wysmarowanej oliwą. Nałożyć sos, a na to warzywa.
Piec około 20 minut w 150°C.
Pod koniec pieczenia posypać żółtym serem i poczekać, aż się roztopi.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie