Owoce morza: Krewetki z makaronem farfale

Marek Szydełko
30.10.2015

Składniki:

  • 500 g makaronu Farfale
  • 500 g gotowanych mrożonych krewetek
  • 6 pomidorów
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pęczek pietruszki
  • 1 cytryna
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Przyrządzenie:

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie.
Dodać czosnek i pomidory, gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut.
Makaron ugotować al dente.
Do gotowego sosu dodać rozmrożone krewetki i makaron.
Całość posypać siekaną natką pietruszki, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

 

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie