Owoce morza: Krewetki z kolendrą i czosnkiem

Remigisz Szulc
30.10.2015

Składniki:

  • 16 mrożonych krewetek tygrisich
  • 3 łyżki drobno posiekanej kolendry
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • 2 ząbki czosnku
  • sól morska
  • 2 ćwiartki cytryny

Przyrządzenie:

Rozmrożone krewetki umyć, dokładnie osuszyć, naciąć do połowy po zewnętrznej stronie.
Rozgrzać dużą patelnię z oliwą i smażyć krewetki przez 1 minutę.
Krewetki przewrócić na drugą stronę, dodać pokrojony w plasterki czosnek oraz kolendrę i smażyć kolejną minutę.
Lekko posypać solą morską.

Podawać:

Gorące, z ćwiartkami cytryny, chlebem żytnim i ewentualnie z dodatkową oliwą.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie