Owoce morza: Krewetki w sosie imbirowym

Antoni Kwapisz
30.10.2015

Składniki:

  • 2 posiekane dymki
  • mały kawałek korzenia imbiru
  • 1 łyżka sherry
  • 1 łyżka syropu żeńszeniowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 4 duże krewetki
  • sól
  • pieprz

Przyrządzenie:

Cebule oczyścić i pokroić w krążki.
Korzeń imbiru pokruszyć.
Wrzucić wszystkie składniki poza krewetkami do rondla.
Doprowadzić do wrzenia i gotować na bardzo wolnym ogniu przez 2 minuty.
Krewetki umyć, oczyścić i obrać.
Włożyć do rondla i gotować około 3 minut.
Doprawić solą i pieprzem.

Podawać:

Z ryżem.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie