Owoce morza: Bruschetta z krewetkami

Mateusz Nowak
30.10.2015

Składniki:

  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku
  • 200 g średnich krewetek, obranych i przeciętych na pół
  • ¼ łyżeczki papryki w proszku
  • szczypta soli
  • 8- 10 kromek bagietki
  • oliwa z oliwek 

Przyrządzenie:

Włączyć piekarnik.
Rozgrzać oliwę na patelni. Dodać czosnek,  smażyć przez 30 sekund.
Wrzucić krewetki, posolić i smażyć przez około 3 minuty, mieszając. Zdjąć z ognia.
Kromki bagietki upiec na lekkie tosty. Skropić oliwą z oliwek.
Krewetki ułożyć na grzankach.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie