VEROBAR
Ekspres stworzony jest do przygotowywania wybornej kawy espresso i cappuccino. Wyróżnia się wielofunkcyjnością oraz kompaktowymi wymiarami jak na ekspres tak zaawansowany. Zastosowane komponenty, system parzenia kawy oraz rozwiązania techniczne pochodzą od profesjonalnych ekspresów do kawy:
Grupa parząca E61
Obudowa wykonana jest z polerowanej stali nierdzewnej AISI 304, spełnia najwyższe wymagania pod kontem technicznym, wizualnym i higienicznym i funkcjonalnym. Bojler (2 litry) wykonany jest ze stali nierdzewnej, przewody rurowe są wykonane z mosiądzu, a grzałka z miedzi.
Standardowe wyposażenie ekspresu:
VEROBAR S:
Półautomatyczny model kontrolowany przez przełącznik dźwigni i mikro przełącznik. Posiada wskaźnik kontroli ilości wody w bojlerze istotny przy napełnianiu wody.
VEROBAR V:
Wyposażony w elektroniczny panel, pozwalający na zaprogramowanie dozowania 4 różnych wielkości kaw oraz jednej opcji do ciągłego parzenia kawy. Elektroniczny element sterujący zarządza automatyczną funkcją kontrolującą poziom wody w bojlerze i wyborem wielkości ilości kawy z przepływomierzem z niklowanego mosiądzu.
PICCOLO BAR:
Doskonały i funkcjonalny, na w pół profesjonalny ekspres do przyrządzania wybornego espresso i cappuccino - „klasa Premium". Grupa parząca, kolba, manometr i dysza pary są takie same jak w profesjonalnych maszynach występujących w lokalach gastronomicznych. Obudowa wykonana jest ze stali nierdzewnej AISI 304, w jasnym odcieniu.
PICCOLO BAR S:
Półautomatyczny model kontrolowany przez dźwignie oraz mikro- przełącznik, wraz z automatyczna regulacja poziomu napełniania wody w bojlerze.