Napoje: Jogurt morelowy po hindusku

Marek Szydełko
30.10.2015

Składniki:

  • 1 kg moreli
  • 200 ml gęstego świeżego jogurtu
  • 2 łyżki śmietany kremówki
  • garść liści mięty
  • 2 łyżki cukru pudru
  • cynamon
  • imbir mielony
  • odrobina chili
  • dużo kruszonego lodu

Przyrządzenie:

Morele obrać, pozbawić pestek i pokroić.
Liście mięty posiekać i dołożyć do owoców.
Wlać jogurt, śmietanę, cukier puder i kruszony lód.
Dodać po pół szczypty cynamonu, imbiru i chili.
Miksować aż napój zrobi się „puchaty” nie dopuszczając aby lód się rozpuścił.

Podawać:

Od razu, ozdobiony plasterkiem moreli i listkiem mięty.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie