Składniki:
Przyrządzenie:
Pieczarki oczyścić i umyć, oderwać nóżki od kapeluszy.
Nóżki posiekać. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę.
Oczyścić i opłukać pory, pokroić w krążki.
Obrać czosnek, przecisnąć przez praskę.
Pomidory pokroić na ćwiartki.
Rozgrzać olej na patelni, podsmażyć mięso.
Dodać pory, czosnek i posiekane pieczarki, dusić 5 minut.
Wrzucić pomidory, doprawić solą, pieprzem i papryką.
Opłukać natkę, część odłożyć do dekoracji, resztę posiekać, wymieszać z nadzieniem.
Napełnić masą kapelusze pieczarek, posypać utartym serem.
Zapiekać 10 minut w temperaturze 225°C.
Zmieszać kremówkę z kwaśną śmietaną, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Polać pieczarki sosem.
Podawać:
Z ryżem.