Grzyby: Kotleciki z grzybów

Remigisz Szulc
29.10.2015

Składniki:

  • 500 g grzybów
  • 100 g czerstwej bułki
  • 50 g cebuli
  • 2 jajka
  • 80 g oleju
  • 100 g bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • zielenina

Przyrządzenie:

Grzyby oczyścić, umyć, ugotować w niedużej ilości osolonej wody, odcedzić.
Bułkę namoczyć w wywarze z grzybów.
Oczyszczoną cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na małej ilości tłuszczu.
Grzyby, odciśniętą bułkę i cebulę zemleć.
Dodać sól, pieprz, drobno posiekaną zieleninę, wbić jaja, dodać łyżkę bułki tartej.
Masę dobrze wymieszać, uformować kotlety, obtaczać w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor.

 

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie