Grzyby: Frittata z grzybami

Maciej Piwowski
29.10.2015

Składniki:

  • 500 g mieszanych grzybów
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • 1 mały seler
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 jajek
  • 4 łyżki startego żółtego sera
  • olej
  • sól
  • mielony pieprz

Przyrządzenie:

Grzyby opłukać i pokroić. Cebulę i czosnek obrać i posiekać.
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, podsmażyć cebulę z czosnkiem i grzybami,
a następnie dusić pod przykryciem około 30 minut.
Seler umyć, ugotować na półtwardo, obrać i pokroić w kostkę.
Jajka wbić do miski, wsypać ser, roztrzepać widelcem z solą i pieprzem.
Do grzybów dodać pokrojoną paprykę, seler i smażyć 3 minuty.
Zalać masą jajeczną.
Smażyć na małym ogniu unosząc brzegi frittaty.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie