Składniki:
sos:
Przyrządzenie:
Przygotować sos: cebulę obrać i drobno posiekać,
paprykę opłukać, przeciąć, oczyścić z pestek oraz szypułek i pokroić w kostkę.
Cebulę dusić na oleju około 5 minut, po czym dodać paprykę i dusić jeszcze 15 minut.
Dodać koncentrat pomidorowy, ½ szklanki wody i sos zmiksować.
Ponownie zagotować i doprawić solą, pieprzem białym i kajeńskim oraz papryką w proszku.
Grzyby opłukać, odkroić twarde miejsca, po czym pokroić je na cienkie paski, skropić winem, posolić, popieprzyć.
Plastry szynki złożyć wzdłuż na pół, ułożyć na nich grzyby i tak zwinąć szynkę aby powstał mały pęczek.
Pęczki układać na grill i piec przez 6-8 minut stale je odwracając.
Podawać:
Z sosem paprykowym i grzankami z chleba przygotowanymi na grillu.