Grill: Szaszłyki rybne

Mateusz Nowak
29.10.2015

Składniki:

  • 800 g filetów z dorsza
  • 300 g pomidorków koktajlowych
  • 2 strąki zielonej papryki
  • sok z cytryny
  • 4 łyżki oliwy
  • przyprawa do potraw z grilla
  • sól
  • pieprz

Przyrządzenie:

Sok z cytryny wymieszać z oliwą i przyprawami.
Filety i pomidorki opłukać.
Filety pokroić na małe kawałki.
Paprykę umyć, przekroić na pół, wydrążyć, następnie pociąć w dużą kostkę.
Rybę i warzywa skropić marynatą z soku cytrynowego, wstawić na godzinę do lodówki.
Po wyjęciu z lodówki filety zwinąć w ruloniki, nadziać razem z warzywami na patyczki.
Ułożyć na aluminiowych tackach do grillowania.
Piec około 15 minut, wielokrotnie obracając.
Posypać natką pietruszki.

Podawać:

Z chrupkami lub z pieczywem.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie