Grill: Stek z grilla po chłopsku

Remigisz Szulc
29.10.2015

Składniki:

  • steki z polędwicy o grubości około 5 cm
  • ¼ szklanki oliwy
  • 3 łyżeczki granulowanego czosnku
  • 1 łyżka posiekanego zielonego tymianku
  • 1 łyżeczka posiekanego zielonego rozmarynu
  • sól
  • pieprz

Przyrządzenie:

Steki lekko rozbić dłonią.
Składniki marynaty wymieszać i polać nimi mięso, zamieszać
i odstawić w chłodne miejsce na kilka do kilkunastu godzin.
Po schłodzeniu steki osączyć z nadmiaru marynaty.
Piec na mocno nagrzanym grillu aż się dobrze przyrumienią,
dopiec w chłodniejszej części grilla.

Podawać:

Z surówkami i ziemniakami pieczonymi.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie