Grill: Roladki z soli

Maciej Piwowski
29.10.2015

Składniki:

  • ½ pokrojonej wzdłuż na plastry cukinii
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 300 g filetów z soli
  • 4 łyżki zrumienionych na patelni płatków migdałowch
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 4 łyżki płynnej śmietanki kremówki
  • sól
  • biały ryż

Przyrządzenie:

Blaszkę posmarować oliwą, ułożyć cukinie, skropić oliwą i grillować przez 7 minut.
Filety z soli posolić i posypać pieprzem, pokroić na 4 części na krzyż, otrzymując 4 paski ryby.
Zrumienić płatki migdałowe.
Na każdym pasku ryby ułożyć cukinię, posypać płatkami, zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami.
Roladki ułożyć na blaszce do grillowania, na każdej roladce ułożyć po kawałeczku masła.
Piec przez 15 minut.

Podawać:

Z ryżem na sypko i dowolną sałatką.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie