Grill: Roladki z karkówki

Maciej Piwowski
29.10.2015

Składniki:

  • 6 cienkich plastrów z karkówki wieprzowej
  • musztarda
  • 1 pokrojony w plasterki ogórek kiszony
  • pieprz
  • szczypta oregano
  • szczypta szałwi
  • szczypta ostrej papryki
  • szczypta utartej gorczycy
  • szczypta mielonego czarnego pieprzu
  • szczypta mielonego kminu
  • szczypta mielonej kolendry
  • szczypta startej gałki muszkatołowej
  • szczypta suszu cebuli
  • 1 duży ząbek czosnku
  • oliwa
  • 1 czerwona papryka

Przyrządzenie:

Plastry karkówki lekko spłaszczyć dłonią.
Każdy plaster posmarować oliwą i posypać rozgniecionym czosnkiem.
Wymieszać oregano, szałwię, ostrą paprykę, utartą gorczycę, mielony czarny pieprz,
mielony kmin, mieloną kolendrę, startą gałkę muszkatołową i susz cebuli.
Mieszaniną przypraw obficie posypać każdy plaster karkówki.
Pokroić ogórek i paprykę w paski.
Mięso posmarować musztardą z jednej strony, obrócić i na drugą stronę położyć plasterki ogórka i paprykę.
Zwinąć w roladki i piec na grillu, aż karkówka będzie dobrze zrumieniona.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie