Grill: Pulgogi

Krzysztof Jagielski
29.10.2015

Składniki:

  • 500 g polędwicy wołowej
  • 2 cebule dymki posiekane
  • 4 ząbki czosnku, wyciśnięte
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • ½ łyżeczki glutaminianu sodu
  • szczypta pieprzu
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki wina ryżowego

Przygotowanie:

Wołowinę pociąć w cienkie plasterki w poprzek włókien.
Mięso zmiękczyć nacinając plasterki lekko czubkiem noża lub tasaka.
Pociąć plasterki w kawałki wielkości kęsa.
Zalać marynatą i odstawić na 20 min.
Wymieszać mięso z dymką, czosnkiem, sosem sojowym, olejem sezamowym, glutaminianem sodu i pieprzem.
Piec mięso kilka minut na grillu.

Podawać:

Z kim-chi.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie