Grill: Pstrąg z grilla z ziemniakami

Mariusz Siwko
29.10.2015

Składniki:

  • ½ kg filetu z pstrąga
  • ½ kg ziemniaków
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
  • tarta bułka
  • sól
  • pieprz

Przyrządzenie:

Ziemniaki obrać, pokroić w plastry o grubości 5 mm, obgotować przez 5–7 minut.
Obgotowane ziemniaki odparować i przyprawić.
Pstrąga pokroić w kawałki zbliżone wielkością do plastrów ziemniaków,
skropić sokiem z cytryny, przyprawić.
Na aluminiowej tacce układać kawałki ryby na przemian z plastrami ziemniaków,
polać oliwą i oprószyć tartą bułką.
Piec na dobrze nagrzanym grillu przykryte drugą tacką.
Pod koniec pieczenia odkryć.

Podawać:

Ułożone na półmisku i udekorowane.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie