Grill: Piersi kurczaka w białym winie

Jerzy Biernacki
29.10.2015

Składniki:

  • 1/2 filiżanki ostrej musztardy
  • 1/3 filiżanki białego wina
  • 3-4 piersi kurczaka
  • olej arachidowy
  • świeże bułki przecięte jak do hamburgerów
  • sól
  • pieprz

Przyrządzenie:

Wymieszać musztardę z winem i odstawić na 10 minut.
Rozbić piersi kurczaka drewnianym młotkiem.
Mięso naoliwić, przyprawić solą i pieprzem.
Podpiec odrobinkę na grillu.
Zdjąć z rusztu i posmarować z obu stron pastą musztardowo-winną.
Mięso włożyć do bułek, lekko spryskać olejem arachidowym.
Grillować, aż bułki lekko zbrązowieją z obu stron.

 

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie