Grill: Pieczarki z grilla

Mateusz Nowak
29.10.2015

Składniki:

  • 300 g dużych pieczarek
  • 1 cebula
  • 50 g żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Przyrządzenie:

Pieczarki umyć, osuszyć, odcięte nóżki drobno posiekać.
Cebulę posiekać w kostkę.
Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć cebulę na złoty kolor, dodać posiekane nóżki z pieczarek.
Przyprawić i farsz chwilę poddusić.
Kapelusze pieczarek napełnić farszem, posypać startym serem.
Pieczarki ułożyć na aluminiowej tacce, owinąć folią aluminiową.
Ułożyć na grillu i piec około 15 minut.

Podawać:

Przyozdobione kawałkami czerwonej papryki.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie