Składniki:
sos:
Przyrządzenie:
Sos: dymkę drobno posiekać, włożyć do miseczki.
Seler naciowy umyć , osuszyć, posiekać i dodać miseczki.
Wlać ocet i olej z orzechów włoskich.
Doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać i odstawić w chłodne miejsce.
Grill mocno rozgrzać.
Tackę aluminiową do grillowania lub folię wysmarować połową oleju roślinnego.
Położyć na niej pstrąga, skórą do dołu, doprawić solą i papryką .
Piec 5-8 minut po jednej stronie, aż mięso ściemnieje w środku.
Podczas pieczenia ryby podgrzać na patelni resztę oleju roślinnego
i podsmażyć na nim orzechy włoskie, cały czas potrząsając i mieszając, aby się nie przypaliły.
Orzechy osączyć na papierowym ręczniku i grubo posiekać.
Sałatę opłukać i osuszyć, ułożyć na czterech talerzach.
Na liściach sałaty ułożyć pstrągi.
Zamieszać sos, polać nim ryby, posypać orzechami i...
Podawać