Grill: Łososiowe szaszłyki

Antoni Kwapisz
29.10.2015

Składniki:

  • 1 filet z łososia
  • sól
  • pieprz
  • brokuły
  • 1 czerwona papryka
  • 1 puszka ananasów
  • długie fasolki
  • czosnek
  • imbir
  • szczypta herbaty
  • 1 marchewki
  • szpikulce do grillowania

Przyrządzenie:

Łososia, brokuły, paprykę, marchewkę i fasolkę pokroić na mniejsze części i nabić na szpikulce do grillowania.
Grillować około 10-15 min, do momentu aż łosoś nie będzie już surowy.
Pod koniec pieczenia zmielić imbir i zetrzeć czosnek i posmarować tym szaszłyki.
Przyprawić solą, pieprzem i herbatą po czym piec jeszcze kilka minut.

Podawać:

Na gorąco z ryżem lub frytkami.

 

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie