Grill: Kebabi z grilla

Marek Szydełko
29.10.2015

Składniki:

  • 250 g mielonego mięsa wołowego
  • 250 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jajko
  • namoczona sucha bułka
  • sól
  • 1 łyżeczka mielonego białego pieprzu
  • 1 łyżka zmiażdżonych ziaren kolendry

Przyrządzenie:

Oba gatunki mięsa zmieszać.
Cebulę i czosnek drobno posiekać, wrzucić do mięsa, dodać jajko i odciśniętą bułkę.
Posolić, wsypać pieprz i koelndrę.
Wyrobić starannie aby mięso było zwarte.
Formować wałeczki i nabić je na patyczki do szaszłyków.
Gotowe kebabi posmarować oliwą i położyć na tackę grillowana.
Piec około pół godziny obracając.

Podawać:

Z grillowanym bakłażanem, polanym oliwą.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie