Grill: Karkówka w piwie

Piotr Kowalczyk
29.10.2015

Składniki:

  • 1 kg karkówki bez kości
  • 2 szklanki jasnego piwa
  • 3 liście laurowe
  • łyżeczka kminku
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • olej
  • pieprz
  • sól

Przyrządzenie:

Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry grubości około 2 cm i lekko rozbić tłuczkiem.
Mięso opruszyć solą i pieprzem, ułożyć w naczyniu, dodać przyprawy.
Zalać piwem, tak aby przykryło całe mięso i wstawić do lodowki na 12 godzin.
Po wyjęciu z lodówki mięso wyjąć z marynaty, posmarować olejem i piec na grillu do miękkości.

Podawać:

Z pieczywem czosnkowym.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie