Składniki:
Przyrządzenie:
Przygotować marynatę:
w małej misce wymieszać dokładnie czosnek, sos sojowy, cukier, starty imbir, posiekaną kolendrę,
goździki, cynamon, zielony pieprz, gwiazdki anyżu oraz koper włoski.
Umieścić piersi kaczki w płytkim, niemetalowym naczyniu, polać je marynatą.
Delikatnie odwracać, aż całkowicie pokryją się marynatą, po obu stronach.
Owinąć miskę folią i wstawić do lodówki na 6 godzin, obracając mięso kilkukrotnie.
Po wyjęciu mięsa z marynaty, zachować jej resztę do smarowania.
Piec kaczkę nad gorącymi węglami przez 20-30 minut, odwracając i smarując zachowaną marynatą.
Pokroić kaczkę w plastry i przełożyć na ciepłe talerze.
Podawać:
Ozdobione gałązką świeżej kolendry.