Grill: Grillowany udziec indyczy

Marek Szydełko
29.10.2015

Składniki:

  • ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • ½ łyżeczki granulowanego czosnku
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • ¼ łyżeczki kminku
  • szczypta pieprzu cayenne
  • ¼ łyżeczki chili w proszku
  • 750 g udźca indyczego
  • olej rzepakowy

Przyrządzenie:

W misce wymieszać pieprz, granulowany czosnek, sól, kminek, pieprz cayenne i chili w proszku.
Mieszaniną przypraw natrzeć mięso, przykryć folią aluminiową i odstawić do lodówki na 1 godzinę.
Rozgrzać grill do gorąca i piec mięso przez 2 minuty z każdej strony.
Zmniejszyć płomień do średniego i piec przez kolejne 2-3 minuty.
Zdjąć z grilla, odstawić na 10 minut i pokroić w plastry.

Podawać:

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie