Grill: Grillowana pierś z indyka z ziemniakami i szpinakiem

Antoni Kwapisz
29.10.2015

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z indyka
  • sos słodko-pikantny TaoTao
  • 4 wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku
  • 1 mała drobno pokrojona cebula
  • 2 duże garście świeżych listków szpinaku
  • 16 ziemniaków w łupinie, umytych, ponakłuwanych widelcem, owiniętych w folię aluminiową
  • oliwa z oliwek
  • 2 łyżki masła

Przyrządzenie:

Pierś z indyka pokroić w paski, skropić słodko-pikantnym sosem chili TaoTao,
dodać odrobinę oliwy z oliwek, czosnek, sól i pieprz a następnie piec na grillu do zarumienienia.
Na węglach grilla upiec ziemniaki.
Na patelni poddusić z cebulą i czosnkiem na maśle świeży, niepokrojony szpinak.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie