Grill: Faszerowane pomidory

Mariusz Siwko
29.10.2015

Składniki:

  • 4 duże pomidory
  • 100 żółtego sera
  • kukurydza konserwowa
  • marchewka w słoiku
  • 1 cebula
  • tuńczyk w oleju
  • majonez
  • pieprz
  • sól
  • folia aluminiowa

Przyrządzenie:

Odsączyć kukurydzę i marchewkę.
Wymieszać ze sobą kukurydzę, marchewkę i tuńczyka.
Przyprawić solą i pieprzem, dodać łyżkę majonezu i wymieszać.
Pomidory umyć, przekroić na połówki i wydrążyć środek.
Do pomidorów włożyć farsz, wierzch posypać utartym serem.
Każdą połówkę pomidora zawinąć w folię aluminiową.
Grillować od 10-15 min.

Podawać:

Koniecznie gorące.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie