Grill: Fasolka szparagowa z serem

Marek Szydełko
29.10.2015

kładniki:

  • ½ kg fasolki szparagowej
  • 2 łyżki masła
  • sól morska
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 60 g sera białego
  • świeży tymianek

Przyrządzenie:

Fasolkę umyć, osuszyć i odciąć szypułki.
Ułożyć na podwójnie złożonej folii aluminiowej.
Posypać solą, pieprzem i kawałeczkami masła.
Ułożyć na rozgrzanym grillu i od czasu do czasu mieszając szpatułką,
grillować aż fasolka się zrumieni, przez kilkanaście minut.
Pod koniec posypać świeżym tymiankiem.
Fasolkę wyłożyć na półmisek i posypać pokruszonym serem białym.

 

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie