Składniki:
Przyrządzenie:
Mięso pokroić na cienkie paski, cebulę w półtalarki a czosnek drobno posiekać.
Wino wymieszać z 3 łyżkami oliwy.
Warstwami ułozyć w naczyniu mięso, cebulę, kolendrę, posypać pieprzem i posiekanym czosnkiem.
Zalać marynatą tak, aby mięso było przykryte.
Marynować w lodówce przez kilka godzin.
Z papryki wyjąć gniazda nasienne i pokroić ją w wąskie paski.
ułożyć w miseczce i skrapić resztą oliwy, posolić.
Rozgrzać grill do bardzo wysokiej temperatury.
Na grillu postawić żeliwną patelnie (lub tackę) i nałożyć najpierw mięso z cebulą, później paprykę.
Piec około 10-15 minut podlewając marynatą. Pod koniec mięso posolić.
Tortillę podgrzewamy z obu stron, aż bedzie chrupka.
Podawać:
Na tortilli, z pomidorową salsą i kwaśną śmietaną.
Źródło: Paul Wieczor