Grill: Drobiowe piersi z grilla po malezyjsku

Jerzy Biernacki
29.10.2015

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • 1 łyżeczka startej skórki cytryny
  • 6 obranych cebulek szalotka
  • 2 obrane ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka mielonego chili
  • 2 łyżeczki mielonego ostryżu
  • 4 łyżki ostrego keczupu
  • sól

Przyrządzenie:

Wszystkie składniki pasty przyprawowej dokładnie zmiksować na jednorodną pastę.
Piersi z kurczaka przekroić wzdłuż na połowę.
Każdą porcję natrzeć pastą przyprawową i na kilka godzin odstawić w chłodne miejsce.
Szpadki do szaszłyków namoczyć w wodzie.
Nabić na nie wzdłużnie przygotowane porcje mięsa.
Piec na gorącym grillu obracając co 3 minuty.

Podawać:

Z bagietką i surówkami.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie