Grill: Buta teriyaki

Mariusz Siwko
29.10.2015

Składniki:

  • 1 kg polędwiczek wieprzowych pokrojonych w cieniutkie paseczki
  • 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
  • 1 średnia cebula obrana i posiekana
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki sake
  • patyczki bambusowe

Przyrządzenie:

Wszystkie składniki włożyć do miseczki, dobrze wymieszać, odstawić na godzinę.
Nadziać polędwiczki na patyczki bambusowe lub inne do szaszłyków. Marynatę zachować.
Szaszłyki piec na grillu po 3 minuty z każdej strony, co jakiś czas smarując je marynatą.

Podawać:

Od razu po przygotowaniu.

 

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie