Grill: Boczek z grilla

Jerzy Biernacki
29.10.2015

Składniki:

  • 800 g surowego boczku
  • szczypta słodkiej papryki
  • szczypta gorczycy
  • szczypta kolendry
  • szczypta majeranku
  • szczypta rozmarynu
  • szczypta czarnego pieprzu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz

Przyrządzenie:

Boczek pokroić w plastry o grubości około ½ cm.
Plastry boczku delikatnie rozbić, posilić, posypać mieszanką przypraw.
Przyprawiony boczek odstawić na 1 godzinę do lodówki.
Po wyjęciu z lodówki boczek piec wolno na średnio rozgrzanym grillu z obydwu stron.

Podawać:

Z pieczywem pieczonym na grillu i sosem tysiąca wysp.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie