Grill: Aromatyczne ziemniaki

Mariusz Siwko
29.10.2015

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 200 g wędzonego boczku
  • 1 papryka
  • 1 łyżeczka oleju
  • koperek
  • sól
  • pieprz

Przyrządzenie:

Paprykę oczyścić, pokroić w pierścienie.
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę.
Boczek umyś, osuszyć i pokroić w kostkę.
Na rondlu rozgrzać olej, dodać boczek, zrumienić.
Dodać ziemniaki, smażyć 5 minut ciągle mieszając.
Tak przygotowane ziemniaki podzielić na porcje.
Porcje ziemniaków ułożyć na folii, posypać posiekanym koperkiem, dodać paprykę, folię zawinąć.
Piec na dobrze nagrzanym grillu około 20 minut.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie