Ekspresy domowe dźwigniowe - model: Stradivari, La PAvoni

Jerzy Biernacki
09.05.2015

La Pavoni, Ekspresy domowe, Dźwigniowe

Charakterystyka


Po sukcesie modelu Europiccola (1950) oraz Professional (1970) nadszedł czas na ekspres Stradivari (2005). Ekspres łączący wyrafinowany kształt i niezawodną technikę. Najwyższy poziom został osiągnięty dzięki  doświadczeniu firmy La Pavoni. Model ten jest odpowiedzią na wszystkie potrzeby klientów. Projektant, poszukując doskonałości formy dla najwyższej klasy ekspresów La Pavoni, został zainspirowany czystością dźwięków otrzymywanych ze skrzypiec Stradivariusa. W ten sposób porównał on proces przygotowywania kawy z ekspresu Stradivari, do tworzenia kompozycji wybitnych, sięgających szczytów osiągnięć największych wirtuozów, którzy tworząc swoje dzieła, korzystali z najlepszych instrumentów na świecie.
Poza wyglądem zewnętrznym (inny kształt stopy, dźwigni i głowicy), zasada przygotowywania kawy a także wyposażenie tego modelu, jest identyczne jak we wszystkich inny modelach dźwigniowych produkowanych przez firmę La Pavoni.


Dane techniczne

  • bojler o pojemności 0,8 l (STL i STH) i 1,6 l (SPL i SPH)
  • czas gotowości do pracy - 10min (STL i STH) i 15min.( SPL i SPH)
  • ciśnienie w bojlerze 0,7 -0,8 Bar
  • trzy stopniowy poziom zabezpieczenia: presostat, termostat i zawór bezpieczeństwa
  • wskaźnik poziomu wody
  • włącznik główny i lampka kontrolna
  • manometr pokazujący ciśnienie w bojlerze (SPL i SPH)
  • moc 1000 W
  • szerokość 200 mm; głębokość 290 mm; wysokość 320 mm
  • waga - 5,5kg (STL i STH) i 6kg (SPL i SPH)
  • zasilanie - 230 V, 50 Hz
Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności.