Składniki:
Przyrządzenie:
Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać kawałki boczku.
Delikatnie obsmażyć, aż boczek zbrązowieje i uwolni tłuszcz.
Boczek usunąć z patelni.
Na patelnię wrzucić cebulę i smażyć, aż się zeszkli, ale nie zbrązowieje.
Cebulę wyjąć z patelni i na jej dno ułożyć kawałki królika, mięso przykryć usmażoną cebulą.
Pokrojone marchew, seler, liście laurowe i rozmaryn dorzucić do mięsa.
Wlać cydr i 150 ml wody.
Zagotować na średnim ogniu, czasami mieszając, aby nic nie przywarło do patelni.
Gdy całość się zagotuje, zmniejszyć ogień na najmniejszy, doprawić solą i pieprzem, dodać miód.
Pozostawić delikatnie gotującą się potrawkę na 90 minut.
Podawać:
Z purée ziemniaczanym i mnóstwem sosu z patelni.