Składniki:
Przyrządzenie:
Posiekać cebulę i czosnek.
Marchewkę i seler pokroić w drobną kosteczkę.
Rozciąć chili, usunąć nasionka.
Rozgrzać 4 łyżki oleju i na nim mocno przysmażyć rozdrobnione warzywa i kości.
Dodać wszystkie przygotowane składniki (z wyjątkiem mięsa) oraz przyprawy i zioła, mocno przysmażyć.
Podlać połową wina, całość przykryć, wstawić do piekarnika o temperaturze 225°C na 25 minut.
Następnie kości i warzywa podlać resztą wina i wywarem mięsnym.
Dusić jeszcze 90 minut. Po tym czasie całość przecedzić, wywar zachować.
Wsypać do niego startą czekoladę i mieszając podgrzewać, aż się rozpuści.
Powstały sos przyprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać resztę oleju, na nim mocno obsmażyć mięso oprószone solą i pieprzem.
Dodać pokrojone na ćwiartki szalotki i smażyć jeszcze 15-20 minut.
Mięso i szalotki przełożyć do sosu.
Na wolnym ogniu podgrzewać 10-15 minut, następnie przełożyć na półmisek.
Podawać:
Z kopytkami.