Składniki:
Przyrządzenie:
Comber pokroić na kawałki, oddzielić kości i wykroić tłuszcz.
Z wina, posiekanego czosnku, oleju i majeranku przygotować bejcę, do której wkłożyć mięso na 2 godziny.
Po wyjęciu mięsa zachować marynatę.
Mięso oprószyć solą i pieprzem.
W głębokim rondlu rozgrzać olej i podsmażyć mięso, aż zbrązowieje.
Dodać rozmaryn i wywar połączony z marynatą.
Na porcjach mięsa ułozyć plasterki cytryny i cebuli.
Przykryć i dusić około 45 minut.
Kiedy mięso będzie już miękkie, wyjąć z rondla. Sos przecedzić.
Migdałowe płatki zrumienić na suchej patelni na brązowy kolor.
Sos zagęścić mąką rozrobioną z wodą i zagotować.
Doprawić do smaku. Dodać śmietanę i migdały.
Włożyć mięso, chwilę podgrzać nie dopuszczając do zagotowania.
Podawać:
Z ziemniakami z wody.