Składniki:
Przyrządzenie:
Piersi roztłuc tłuczkiem.
W zależności od ich wielkości można je przekroić na pół.
Ogórek i ser pokroić w paseczki, ułożyć je na przemian na mięsie, posypać solą, pieprzem.
Mięso zwinąć w ruloniki, zszyć je wykałaczkami lub obwiązać nitką, lub też mocniej roztłuc krawędzie,
co umożliwi sklejenie ich bez potrzeby stosowania wykałaczek czy nici.
Ruloniki obtoczyć w mące, rozmąconym jajku, i na koniec w bułce.
Smażyć na średnim ogniu.
Cebulkę podsmażyć na tłuszczu z dodatkiem "warzywka" a gdy będzie miękka, dodać do zrazów.
Podawać:
Z ziemniaki lub frytkami.
Uwagi:
Zrazów drobiowych nie potrzeba długo smażyć.
Mięso jest delikatne i szybko jest gotowe.
Obtaczanie w mące, w jajku i w bułce sprawia, że kotlety mają wspaniałą złotą i chrupiącą skorupkę.