Drób: Żołądki z kurczaka w sosie śmietanowym

Maciej Piwowski
29.10.2015

Składniki:

  • ½ kg żołądków z kurczaka
  • 1 średnia cebula
  • 200 ml bulionu drobiowego
  • 1 płaska łyżka mąki
  • 50 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Przyrządzenie:

Żołądki oczyścić umyć i osączyć na sicie.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić żołądki, obsmażyć na złoty kolor.
Posolić, popieprzyć, dodać obraną i pokrojoną w piórka cebulę.
Podlać bulionem i dusić do miękkości mięsa, w miarę potrzeby podlewać wodą.
Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną wody, wlać do żołądków, zagotować.

Podawać:

Z duszoną kapustą i ziemniakami.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie