Drób: Złociste skrzydełka

Piotr Kowalczyk
29.10.2015

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • sos sojowy
  • oliwa z oliwek
  • 4 duże twarde jabłka
  • olej do smażenia
  • makaron
  • sól

Przyrządzenie:

Przygotować marynatę z 4 łyżek oliwy i 2 łyżek sosu sojowego.
Ułożyć skrzydełka na dosyć płytkiej blasze do pieczenia i oblać marynatą.
Odstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Rozgrzać piekarnik do 180°C i piec skrzydełka przez 45 minut.
Podlewać w razie potrzeby wodą.
Na patelni rozgrzać olej.
Jabłka pokroić na kawałki i obsmażyć.

Podawać:

Z makaronem i obsmażonymi jabłkami.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie