Drób: Udko w grzybach

Jerzy Biernacki
29.10.2015

Składniki: (na 6 osób)

  • 6 udek z kurczaka
  • 4 łyżki śmietany
  • 2 szalotki
  • 100 g boczku
  • 1 cebula
  • 200 g grzybów, najlepiej leśnych ale mogą być pieczarki
  • sól
  • pieprz

Przyrządzenie:

Szalotki i cebulę drobno pokroić. Boczek pokroić w kostkę.
Grzyby umyć i pokroić. W garnku podsmażyć szalotki, cebulę i boczek.
Udka posolić i popieprzyć, zrumienić na patelni z obu stron.
Zdjąć z patelni i pozostawić w cieple.
Na patelnię wrzucić grzyby i smażyć przez około 15 minut.
Przed końcem smażenia dodać śmietanę i wymieszać.

Podawać:

Na ciepło.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie