Składniki:
Przyrządzenie:
Strąki papryczki chili włożyć do miseczki i zalać wodą.
Trzymać zanurzone przez 30-45 minut lub do czasu aż lekko miękną.
Podczas gdy strąki chili moczą się na patelni rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Plastry cebuli smażyć na średnim ogniu, aż zaczną się karmelizować, tj. przez około 25 minut.
Zmiękczone kąpielą wodną papryczki chili pokroić.
Paprykę i duszone pomidory zmiksować blenderem, do tej pasty dodać oregano, sól i pieprz.
Rozgrzać piekarnik do temperatury 175°C.
Mięso z udek kurczaka posypać solą i pieprzem, umieścić je w piekarniku na karmelizowanej cebuli.
Zalać pastą paprykowo-pomidorową i piec przez 25-30 minut.
Podawać:
Z ryżem na sypko i kukurydzą z puszki.