Składniki:
Przyrządzenie:
Sznycle umyć, osuszyć i zbić tłuczkiem na cienkie, foremne płaty.
Ryż ugotować na sypko.
Pieczarki oczyścić, opłukać i drobno pokroić.
Pomidor obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Masło rozgrzać na patelni, dodać pomidora, pieczarki, groszek, sos sojowy, przyprawy
Dusić przez 5 do 7 minut na małym ogniu, a następnie połączyć z ryżem i dokładnie wymieszać.
2/3 farszu rozłożyć na przygotowanych sznyclach, a resztę pozostawić w ciepłym miejscu.
Sznycle zwinąć wraz z farszem, owinąć bekonem, spiąć wykałaczką.
Posypać przyprawą do grilla i układać na mocno rozgrzanym ruszcie.
Piec przez 15-20 minut, stale obracając.
Podawać:
Z pozostałym farszem i białym winem.