Drób: Szaszłyki z kurczaka po argentyńsku

Remigisz Szulc
29.10.2015

Składniki:

  • piersi z 2 kurczaków
  • ½ szklanki oleju
  • ½ czerwonej papryki
  • ½ żółtej papryki
  • 2 cebule
  • szklanka pomidorów wiśniowych
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • ½ łyżeczki świeżego oregano
  • 1 łyżeczka papryki
  • patyczki do szaszłyków

Przyrządzenie:

Patyczki moczyć przez godzinę w wodzie.
Z oleju, posiekanego czosnku i przypraw przygotować marynatę.
Piersi kurczaka pokroić w kostkę o boku około 2 cm.
Mięso wrzucić do marynaty, dobrze wymieszać i pozostawić na 1-2 godziny.
Papryki pokroić w kostkę, cebule w ósemki.
Na patyczki nadziewać naprzemiennie mięso, cebulę, paprykę i pomidora.
Piec na grillu przez 15-20 minut.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie