Drób: Swaroma z kurczaka

Remigisz Szulc
29.10.2015

Składniki:

  • ½ kg piersi z kurczaka
  • ¼ szklanki oliwy
  • po szczypcie:
            słodkiej papryki,
            gorczycy,
            czarnego pieprzu,
            kurkumy,
            majeranku,
            oregano,
            gałki muszkatołowej
    - razem 2 łyżeczki
  • 2 ząbki posiekanego czosnku

Przyrządzenie:

Mięso pokroić w kostkę lub paski 2x4 cm.
Oliwę wymieszać z przyprawami i czosnkiem, polać tym mięso, wymieszać i pozostawić na 1-2 godziny.
Rozłożyć na blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C.
Piec przez 10 minut, kilkukrotnie mieszając.

Podawać:

Z ryżem, surówką i sosami.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie