Drób: Skrzydełka z ziołami i czosnkiem

Marek Szydełko
29.10.2015

Składniki:

  • 6 skrzydełek drobiowych
  • ¼ szklanki śmietany kremówki
  • 6 ząbków czosnku
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • tymianek
  • rozmaryn

Przyrządzenie:

Skrzydełka przyprawić, obsmażyć na patelni.
Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C i piec skrzydełka przez 20 minut
razem z całymi obranymi ząbkami czosnku.
Po wyjęciu skrzydełka przełożyć na talerz.
Do pozostałego po pieczeniu tłuszczu dodać śmietanę, chwilę podgrzewać mieszając.
Sos przyprawić do smaku.

Podawać:

Polane sosem.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie