Drób: Skrzydełka z ryżem i warzywami

Mariusz Siwko
29.10.2015

Składniki:

  • 8 skrzydełek drobiowych
  • 350 groszku z marchewką
  • ½ szklanki ryżu
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • ¼ szklanki wody
  • 15 g parmezanu
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • kurkuma

Przyrządzenie:

Skrzydełka przyprawić i obsmażyć na patelni.
Tak przygotowane skrzydełka wrzucić do garnka,
dodać ½ łyżki masła, wodę i pokrojoną w piórka cebulę.
Dusić 20 minut.
Ugotować ryż na miękko z dodatkiem soli i kurkumy.
Groszek z marchewką podsmażyć na patelni,
dodać ryż, przyprawy, resztę masła i parmezan.
Jeszcze chwilę smażyć.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie